Het Kacheltje

Verslag 2023

Op zondag 11 juni 2023 vond het langverwachte Lagere Senioren Voetbaltoernooi plaats op Sportpark de Eik in Kranenburg. Acht voetbalteams uit de Achterhoek werden met veel enthousiasme verwelkomd, klaar om de strijd op het veld aan te gaan. Zowel spelers als toeschouwers waren aanwezig om te genieten van een dag vol voetbal en gezelligheid.

Het seniorentoernooi markeerde een hernieuwde start na een lange periode van inactiviteit door de COVID-19-pandemie. Onze toernooicommissie nam het initiatief om het toernooi nieuw leven in te blazen. Onder een stralende zon vond het eerste toernooi sinds 2019 plaats op de zonnige velden aan de Eikenlaan. Ondanks de tropische temperaturen streden de acht teams vol inzet voor de overwinning.
Na de poulefase werden de teams gekoppeld via kruisfinales. Voor het eerst werden deze kruisfinales gespeeld in zowel de winnaars- als verliezerspoule, wat door iedereen werd gewaardeerd. Zelfs de verliezende teams kregen de kans om verder te voetballen en een prijs te winnen. VV Ruurlo 6 ging er met de overwinning vandoor in de verliezerspoule en werd beloond met een rondje ijs om hun prestatie te vieren.

DZC’68 kwam na de kruisfinales als grote winnaar uit de bus. Het team versloeg eerst het tweede zaterdagteam van Koninklijke UD uit Deventer in de kruisfinale. Vervolgens wonnen ze na strafschoppen van het tweede zondagteam van dezelfde vereniging in de finale. Binnen de gemeentegrenzen viel een andere prijs: Ratti-Socii 4 ontving de Fairplay-cup, een welverdiende erkenning voor hun sportieve spel.

De toernooicommissie kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi, waarbij de enige blessure een verzwikte enkel was, die door de EHBO vakkundig werd behandeld. De commissie bedankt alle vrijwilligers die betrokken waren bij dit evenement. Volgend jaar zal de toernooicommissie proberen om naast dit toernooi ook het traditionele Six-toernooi nieuw leven in te blazen.

Tot slot gaat er een speciale dank uit naar alle sponsoren die dit toernooi mogelijk hebben gemaakt. Hun bijdragen zijn van onschatbare waarde geweest.